Russisk-ortodoks prelat advarer mot å be sammen med katolikker

 Se også:

Biskopene i Den russisk-ortodokse kirke advarer sine troende mot å be i katolske kirker, og særlig mot deltagelse i katolsk liturgi av bysantinsk ritus.

Under et møte i det russisk-ortodokse hierarki diskuterte biskopene grundig spørsmålet om hvorvidt en ortodoks troende kan be i andre kristne kirker eller ved ikke-kristne helligdommer, som Tempelet i Jerusalem. "Inntil nylig har denne praksis aldri blitt utfordret", uttalte metropolitt Kirill av Smolensk ved en pressekonferanse. Nå anser imidlertid biskopene spørsmålet som problematisk og har foreberedt en uttalelse.

I en rapport til biskopene forteller metropolitt Kirill, leder for Den russisk-ortodokse kirkes økumeniske anliggender, at man bør være varsom med bønnesamlinger i ikke-ortodokse kirker. Han minner biskopene på den ortodokse tradisjonen om at det er forbudt å be sammen med ikke-ortodokse.

Metropolitt Kirill oppfordrer til "særskilt varsomhet og diskresjon" i ethvert forhold til katolikker av østlig ritus, som han omtaler som "skismatikere og unerte". Den russiske prelaten hevder videre at "bønn i slike kirker er farlig for De ortodokse kirkers enhet", siden de er befengt med "skismatiske handlinger".

CWN - Catholic World News (27. juni 2008)

av Webmaster publisert 27.06.2008, sist endret 27.06.2008 - 13:57