Politi aksjonerte mot katolsk prosesjon - 20 skadet

 Se også:

Minst 20 vietnamesiske katolikker ble innlagt på sykehus den 31. august, etter at politiet i Hanoi aksjonerte mot en prosesjon ved redemptoristenes kloster. Politiet brukte tåregass for å få spredt prester, ministranter og legfok.

Politiaksjonen søndag kveld er den siste av en mengde konfrontasjoner på området, hvor katolske aktivister fremdeles protesterer mot kommunistmyndighetenes konfiskering av kirkelig eiendom.

Prester i alle kirker i og rundt Hanoi har de siste ukene lest opp en uttalse ved søndagsmessene, hvor man ber myndighetene om å "ikke bruke noen form for vold mot de katolske troende for å avgjøre disputten." Man har også oppfordret statskontrollerte medier til å "ikke forvrenge sannheten og komme med falske anklager mot katolske prester og troende." Tidligere har redemptoristene i Hanoi fordømt medias forvridde informasjon rundt ordenens rettmessige krav på den konfiskerte eiendommen.

I hovedstaden Ho Chi Minh har kardinal Jean Baptise Pham Minh Man offentliggjort et pastoralt brev hvor han beklager at statskontrollerte medier kun "tjener de mektiges privilegier [...] ikke landets felles beste." Kardinalen bekreftet at redemptoristene har all nødvendig dokumentasjon og vitner som beviser at eiendommen i Hanoi tilhørte ordenen.

UCA News (2. september 2008)

av Webmaster publisert 03.09.2008, sist endret 03.09.2008 - 12:58