Orissas kristne finner trøst og ly hos Missionaries of Charity-søstrene

Foto: www.asianews.it

 Se også:

Kristne som har flyktet fra den antikristne volden i Indias delstat Orissa forteller at de finner trøst og beskyttelse i Missionaries of Charity-søstrenes leire.

- Jeg har det svært bra her. Det hjelper meg til å komme over de siste ukers traumer, forteller Samuel Nayak, som kommer fra en landsby i distriktet Kandhamal i Orissa, senter for de hinduradikales voldsomme og blodige angrep på kristne siden slutten av august.

- Vi hadde hørt om Mor Teresas kjærlighet for de fattige. Nå er vi så helge at vi får oppleve den, sier Nayak, som er katolikk og har søkt tilflukt i en leir i Janla.

Nayak snakket med nyhetsbyrået Catholic News Service mens han hjalp til med matlaging for de fordrevne kristne i Janla, som ligger et stykke utenfor Bhubaneswar, Orissas hovedstad. Over 400 kristne har funnet tilflukt her.

- Atmosfæren her, den kjærlighet og oppmerksomhet vi får, får oss til å glemme sorgene våre, sier Nayak.

Selv drev han en grønnsaksbutikk, men mistet alt han eide da hindufundamentalister brant til grunne alle de 13 hjemmene i landsbyen.

Mens det det siste døgnet rapporteres om enda flere branner i kristne landsbyer, flykter de fordrevne kristne sågar fra flyktningeleirene som er satt opp av myndighetene. Hinduradikale skal nå også ha angrepet disse, og mange føler seg ikke lenger trygge. Så mange som 12.000 skal nå være savnet fra flyktningeleirene.

Catholic News Service / AsiaNews (10. oktober 2008)

av Webmaster publisert 10.10.2008, sist endret 10.10.2008 - 19:22