Velkommen til kaldeisk-katolsk messe i St. Hallvard

 Se også:

Lørdag den 25. oktober kl. 15.30 feires det messe i St. Hallvard kirke etter kaldeisk ritus. Den kaledisk-katolske kirke er i kommunion med Roma men har egen tradisjon og liturgi. Celebrant er p. Dankha Issa, som i disse dager besøker Norge for å sette søkelys på den fortvilte situasjon for Iraks lille kristne minoritet. Etter messen er det samling i menighetssalen.

P. Dankha Issa er ovehode i klosteret Vår Frue i Alkosh, som tilhører St. Antonius-ordenen og ligger ca. 40 km. nord for Mosul. 59 kristne familier har søkt tilflukt i klosteret. I tillegg driver brødrene et barnehjem for 20 barn.

Under messen i St. Hallvard samles det inn penger til brødrenes viktige arbeid for forfulgte kristne familier og foreldreløse barn.

Under sitt besøk til Norge forsøker p. Dankha å mobilisere hjelp til Iraks kristne. Blant annet har han hatt en liten samtale med utenriksminister Støre, møtt Norsk Folkehjelp etc. for å be om støtte.

I Oslo feires det messe etter kaldeisk ritus ca. hver tredje måned, arrangert av St. Joseph kirkeforening for kaldeere i Norge. Foreningens leder, Faraj Asmaro, ønsker alle troende hjertelig velkommen til messen - for å vise solidaritet med de lidende kristne i Irak og bli kjent med våre kaldeiske brødre og søstre i Norge.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (24. oktober 2008)

av Webmaster publisert 24.10.2008, sist endret 24.10.2008 - 15:11