Baskisk separatistbevegelse angrep katolsk universitet

Det katolske universitet Navarra i Pamplona, Spania, ble bombet av den baskiske separatistbevegelsen ETA torsdag den 30. oktober. Foreløpige tall viser at 21 mennesker ble skadd.

Det var ca. klokken 11 på formiddagen at en bilbombe eksploderte på en parkeringsplass som ligger mellom hovedbygningen og biblioteket. I tillegg til de 21 skadde, ble 20 kjøretøy ødelagt i eksplosjonen. "Det var flere små eksplosjoner etter at det begynte å brenne i drivstofftankene i de parkerte bilene som ble rammet av eksplosjonen," forteller Bernardino Leon, professor ved Navarra-universitetet, til Antena 3 TV.

Bombingen av det Opus Dei-drevne universitetet ble umiddelbart fordømt av erkebiskopen av Valencia, kardinal Agustin Garcìa-Gasco, som kaller eksplosjonen for "en umenneskelig handling." "Jeg uttrykker min dypeste solidaritet med dette flotte fellesskapet av studenter og min sterkeste fordømmelse av terroristenes logikk", uttaler han. "Dette er nok et uttrykk for ETAs barbarisme og dødskultur," hevder kardinalen videre i en uttalelse som ble offentliggjort for å vise solidaritet med universitetets kansler og prelat for personalprelaturet Opus Dei, Javier Echheverrìa. "Ved å angripe universitetet i Navarra viser terroristene hva de står for: det motsatte av menneskets beste," avslutter kardinalen.

Angel Gomez-Montoro, universitetets rektor, reagerer ved å si: "Vi har bestemt oss for å vende tilbake til normaliteten så raskt som mulig," og "vi vil gjøre det uten frykt eller raseri." "Det er tid for å huske på hvor viktig det er med tilgivelse, og vi vil oppfordre terroristene til å stanse med å skape så mye lidelse for mennesker," uttaler rektor.

Studenter og lærere ved universitetet avholdt en stille protestmarsj den 31. oktober.

CNA - Catholic News Agency (4. november 2008)

av Webmaster publisert 04.11.2008, sist endret 04.11.2008 - 11:16