Senatet fordømmer forfølgelsen av kristne i Irak og India

 Se også:

Det italienske senatet vedtok den 31. oktober enstemmig en resolusjon som fordømmer forfølgelsen av kristne i verden, spesielt i Østen.

I følge L'Osservatore Romano oppfordrer resolusjonen Italias regjering til å påvirke alle trossamfunn og regjeringer til å sikre og garantere mennesker grunnleggende rettigheter og religionsfrihet. Man ønsker også å bruke Italias innflytelse i bilaterale, internasjonale forbindelser, for å stanse volden mot og forfølgelsen av kristne - vold som oppmuntres av etniske og religiøse fundamentalister.

I resolusjonen blir det innstendig bedt om at regjeringen raskt "tar initiativ til å rette søkelys på forfølgelsen av og lidelsene til de kristne trossamfunnene i India, Irak og andre land med ekstremistiske og fundamentalistiske grupper." Videre heter det at man må styrke EUs internasjonale rolle i arbeidet for å sikre og fremme menneskerettigheter og fred.

Til L'Osservatore Romano sier Italias president, Giogio Napolitano, at han håper vestlige land vil protestere høylydt for få en slutt på forfølgelsen.

CNA - Catholic News Agency (6. november 2008)

av Webmaster publisert 06.11.2008, sist endret 06.11.2008 - 17:16