Nuntius ber om humanitær korridor til Gaza

Erkebiskop Antonio Franco, apostolisk nuntius til Israel og Kypros og apostolisk delegat til Jerusalem og Palestina, oppfordret den 29. desember det internasjonale samfunn til å opprette en humanitær korridor for å nå frem til ofrene for Israels luftangrep på Gaza. Samtidig uttrykker han fortvilelse over den dramatiske situasjonen.

Caritas Internationalis fordømmer både Hamas' rakettangrep og de israelse luftangrep, som har tatt liv av over 300 mennesker i Gaza, og ber om en umiddelbar våpenhvile. Caritas Jerusalems generalsekretær, Claudette Habesch, forteller:

- Humanitære operasjoner er blitt vanskelig. Vårt arbeid fortsetter, men på grunn av den israelske bombingen er det blitt farlig å bevege seg i Gaza. Våre medarbeidere kan ikke komme frem til vårt medisinske senter, men vil forsøke å hjelpe ved sykehus de kan nå.

- Bombeangrepene kommer på toppen av en økende humanitær krise i Gaza. Israels stenging av grensen har resultert i en akutt mangel på mat og grunnleggende medisinsk utsyr.

CWN - Catholic World News (30. desember 2008)

av Webmaster publisert 30.12.2008, sist endret 30.12.2008 - 12:26