Frykter det bare er begynnelsen

Etter Israels flere dager lange angrep på Hamas i Gaza, forteller en lokal katolsk menighetsprest at bygningene skjelver, angrepene fortsetter og at "de bomber oss som om vi var djevelen selv".

"Dette er bare begynnelsen," hevder msgr. Manuel Musallam, prest ved Den heliige families menighet i byen Gaza, i et telefonintervju med nyhetsbyrået Catholic News Service den 29. desember. Han forteller videre at han frykter et nytt intifada (palestinsk oppstand i israelskokkuperte områder). "Vi ber Gud om å finne en løsning," sier pateren, som opprettholder kontakten med sine menighetsmedlemmer via tekstmeldinger.

Israelerne "angriper spesielle ... steder som forbindes med Hamas, selv en moské som brukes av Hamas-medlemmer. De omringer oss. Vi kan høre flyene," forteller p. Musallam videre.

Minst 360 palestinere og fire israelere har mistet livet under de siste dagers stridshandlinger. De israelske luftangrepene, som er et svar på Hamas' hyppige rakettangrep på det sørlige Israel, startet den 27. desember.

Hamas er en palistinsk paramilitær organisasjon og styrer Gaza-stripen politisk.

CNS - Catholic News Service (31. desember 2008)

av Webmaster publisert 31.12.2008, sist endret 31.12.2008 - 14:41