Høyesterett beordrer myndighetene til å beskytte kristne

 Se også:

Indias høyesterett har beordret myndighetene til å styrke sikkerheten for kristne. Samtidig kritiserer retten statsadministrasjonen for å være alt for sent ute med tiltak mot den antikristne voldsbølgen som startet i august i fjor.

Det var erkebiskop Raphael Cheenath av Cuttack-Bhubaneswar som inngikk søksmålet i et forsøk på å få hjelp til beskyttelse av landets fortvilte kristne, rehabilitering av voldsofrene og gjenreising av bygningene som hinduekstremistene har jevnet med jorden.

Flere kristne ledere i det hardt rammede distriktet Kandhamal er imidlertid fremdeles skeptiske. En av disse, som har bedt om å få være anonym, forteller at høyesteretts kjennelse ikke utgjør noen forskjell. En kjennelse fra oktober, som ba myndighetene om å gi kristne kompensasjon for ødelagte hjem og øvrig eiendom, har i stor grad gått upåaktet hen. Den kristne lederen fortalte AsiaNews at "mordene og ildspåsettelsene i Kandhamal fortsetter. Denne rettsavgjørelsen gjør oss skeptiske til at noe vil bli bedre." Han la til at penger satt av til gjenoppbygging "kun rekker til å gjenreise hjemmet; det er ikke nok til å gjenoppta et verdig liv. Vi er frustrerte over hvor sakte det går fremover med tanke på rettferdighet og rehabilitering."

Så langt har kun 2000 av 50.000 kristne flyktninger kunnet vende tilbake til sine hjem.

Erkebiskopen av Bhubaneswar var mer positiv i sine kommentarer. Etter hans mening viser høyesterett "god forståelse for situasjonen i Kandhamal og det alvorlige i dette." Han anser kjennelsen som et tegn på at "Herren ønsker å skape noe nytt for vårt folk.".

AsiaNews (8. januar 2009)

av Webmaster publisert 08.01.2009, sist endret 08.01.2009 - 14:18