Forventer en million deltagere til Verdens Familiedag i Mexico

 Se også:

Det forventes over en million deltagere til Verdens Familiedag i Mexico City fra 16. til 18. januar. Blant deltagerne er rundt 30 kardinaler, 200 biskoper og store delegasjoner av familier. Tema er "Familien som oppdrager i menneskelige og kristne dyder".

Kardinal Tarcisio Bertone, pavens statssekretær, representerer Den hellige far under samlingen. Kardinalen presiderer også ved avslutningsmessen, som feires i mariahelligdommen Vår Frue av Guadalupe.

Pave Benedikt XVI skal tale til forsamlingen ved to anledninger, begge via videooverføring. Ved feiringen av familien lørdag den 17. januar, viser man et opptak. Mot slutten av avslutningsmessen den 18. januar taler imidlertid paven "live" til forsamlingen.

Før hovedferingen starter kommende helg, arrangeres det en større teologisk og pastoral kongress om familen. Kongressen fokuserer på tre hovedområder: famileforhold og familieverdier; familien og seksualitet; og familiens kall som oppdrager. Det forventes her rundt 8000 deltagere.

Til hovedfeiringen i helgen forventes det imidlertid over en million deltagere. Lørdag den 17. januar samles man til rosenkransbønn, hvoretter familier fra Afrika, Asia, Amerika, Europa og Oseania avlegger vitnesbyrd. Samlingen avsluttes altså søndag den 18. januar, med en messe i byens verdenskjente basilika.

Den internasjonale Verdens Familiedag feires hvert tredje år, og årets arrangement er det sjette i rekken. Forrige markering ble holdt i Valencia, Spania, i 2006, da med pave Benedikt XVI personlig til stede. Det var den nå avdøde pave Johannes Paul II som innførte denne tradisjonen, for å feire familien som Guds gode gave.

ZEN - Zenit (12. januar 2009)

av Webmaster publisert 12.01.2009, sist endret 12.01.2009 - 15:19