Paven oppfordrer unge til å spre troen gjennom teknologi - og lanserer egen YouTube-kanal

Pave Benedikt XVI oppfordrer unge katolikker til å bruke sine Facebook-profiler, blogger og nettvideoer til å dele gleden over troen på Kristus.

"Husk å entusiastisk proklamere Evangeliet til verden", oppfordrer paven unge mennesker i sitt budskap til Verdensdagen for sosial kommunikasjon 2009, eller "mediesøndagen" som dagen gjerne kalles.

"Menneskenes hjerter lengter etter en verden hvor kjærligheten varer, gaver deles, samhold bygges, hvor friheten finner sin mening i sannheten og hvor identiteten finnes i et respektfullt felleskap," lyder det i pavens budskap, som ble offentliggjort av Vatikanet den 23. januar.

Årets tema for mediesøndagen, som markeres 24. mai, er "Nye teknologier, nye Forhold: Å jobbe for en kultur som bygger på respekt, dialog og vennskap".

I forbindelse med budskapet sendte paven også ut e-post til over 100 000 unge katolikker verden over, med oppfordring om å sende det videre og publisere det på blogger og nettsider.

Den hellige far annonserte samtidig Vatikanets egen kanal på YouTube, hvor man finner informasjon og nyheter fra Vatikanet.

"En klok og ansvarlig bruk av kommunikasjonsteknologi gjør mennesker i stand til å bli formet på måter som fremmer søken etter sannheten, det gode og det skjønne, og som samtidig transcenderer geografiske og etniske skillelinjer", uttalte paven i anledning lanseringen av kanalen.

"Det er sant at ikke hele menneskeheten finnes på YouTube, men millioner av mennesker møtes der," uttaler msgr. Claudio Maria Celli, president for Det pavelige råd for sosial kommunikasjon.

Pave Benedikt XVI har nå trådt inn i rekken av kjente offentlige personer med egen kanal på den populære videosiden, deriblant president Barack Obama og dronning Elizabeth II av Storbritannia.

Vatikanet på YouTube finner du her: www.youtube.com/vatican.

Les også hele pavens budskap til Verdensdagen for sosial kommunikasjon 2009 (engelsk).

CNS - Catholic News Service (26. januar 2009)

av Webmaster publisert 26.01.2009, sist endret 26.01.2009 - 15:37