Søster Julie Raadscheiders In Memoriam

"La meg få skue Ditt Åsyn, så jeg lever etter Din vilje" (Salme 17)

Søster Julie CB (Geertruida Maria Cornelia Raadscheiders)

Født: Aalsmeer 04.08.1919

Løfteavleggelse: Carolus Borromeussøstrenes kongregasjon i Maastricht 14. november 1945

Død: Heerlen "Bergweide" den 1. februar 2009

Begravet: Ryckholt den 6. februar 2009

Søster Julie var en søster som hadde mange talenter og grønne fingre. Hun rosemalte, vevde mange pene ting, og var glad å stelle med hagen og blomster. Hun hadde mye å gi sine medmennesker. Hennes sans for humor og glimt i øyne gjorde det lett for henne å skape kontakt. Det kom til uttrykk i hennes 45 år lange virke i Norge, fra 1954. Hun var utdannet som sykepleier og arbeidet for syke og eldre både i Kristiansund og på Hamar.

Årene på Lillehammer midt på 1990-tallet opplevde hun som sin vakreste tid. Hun bodde da i prestegården der fordi det ikke var en prest der til hverdags. I denne tiden kom hun i kontakt med mennesker fra forskjellige nasjoner, og hun prøvde å bety noe for dem.

Etter årene som gikk, vendte hun tilbake til Nederland. Den 1. februar sovnet hun rolig inn og får nå skue vår Herre. Følgende bønn viste enda tydelig hvor hun levde av:

Gud, gi meg et rent hjerte, at jeg får se dem

Et ydmykt hjerte, at jeg får høre dem

Et troende hjerte, at jeg får bli i dem.

Kjære søster Julie, du er nå hos Ham. Vi takker deg for ditt varme hjerte og for alt du har gjort for oss dine medsøstre i Norge. Farvel, søster Julie, og be for oss som er igjen i Norge.

Carolus Borromeussøstrene i Moss

av Webmaster publisert 18.02.2009, sist endret 18.02.2009 - 10:18