Ingen skolegang for kristne barn i Orissa

 Se også:

Kristne barn i Kandhamal-distriktet kommer til å miste et helt skoleår grunnet fjorårets anti-kristne voldsbølge.

I følge Sajan K. George, nasjonal formann i Global Council of Indian Christians (GCIG), befinner hundrevis av barn seg i denne situasjonen. Etter at barna og deres familier måtte flykte fra sine sine hjem og ble tvunget til å bosette seg i flyktningeleire, har de ikke hatt muligheten til å være på skolen dette året. Snart er skoleåret omme. For Kirken i Orisssa er utdanning en høy prioritet som et verktøy for utvikling og selvstendiggjøring av befolkningen.

"Mange ofre for volden har sagt at angriperne bevisst gikk etter deres diplomer og identifikasjonspapirer for deretter å rive de i stykker og brenne restene", sier Sajan K. George.

"Kristne organisasjoners arbeid med dalitter, utstøtte, var en av grunnene til fundamentalistenes forakt og misunnelse. En av deres målsetttinger er å forhindre våre barns utdannelse i Kandhamal".

Anti-kristen diskriminering tar mange former, og ikke alltid voldelige. Den spente situasjonen i Kandhamal forblir høy og faren for angrep er fortsatt til stede.

"Med valget rett rundt hjørnet er situasjonen blitt mer spent", forteller George til AsiaNews. "Kristne i Kandhamal blir fremdeles diskriminert og risikerer å bli annenrangs borgere da de mangler identitetspapirer og derfor ikke kan utøve sin fundamentale rett til å stemme ved valg", avslutter George.

AsiaNews (13. februar 2009)

av Webmaster publisert 18.02.2009, sist endret 18.02.2009 - 14:31