Kidnappede nonner løslatt

 Se også:

To italienske nonner som ble kidnappet i Kenya i fjor har blitt løslatt.

The Missionary International Service News Agency (MISNA), rapporterte i går at sr. Maria Teresa Olivero (67), og sr. Caterina Giraudo (61), har blitt løslatt etter 102 dager i fangenskap.

Søstrene tilhørende "Contemplative Missionary Movement", grunnlagt av Den salige Charles de Foucauld, ble i november i fjor kidnappet fra den nordøstlige del av Kenya, og deretter tatt med til Somalia.

Søstrene ble onsdag kveld løslatt i Mogadishu, Somalia, og umiddelbart fraktet med fly til den italienske ambassaden i Nairobi.

MISNA rapporterer at søstrene "har gått gjennom en vanskelig tid, men de forsikrer at begge har blitt behandlet godt".

Sr. Giraurdo uttalte til pressen at "vår tro holdt oss oppe. Dette hjalp oss til ikke å miste motet, men heller til å fortsette å be og håpe".

Vatikanets talsmann Federico Lombardi, uttrykte sin glede til Vatikanradioen over nonnenes løslatelse . Han sa det var "bekymring over mangelen på nyheter og paven selv tok opp situasjonen flere ganger".

Både den italienske regjeringen gjennom ambassaden i Kenya, og Vatikanet gjennom den apostoliske nuntius, har siden kidnappingen i fjor jobbet for nonnenes løslatelse.

ZEN - Zenit (19. februar 2009)

av Webmaster publisert 20.02.2009, sist endret 20.02.2009 - 11:37