Tautra Mariakloster feirer 10 års jubileum den 25. mars

Fra innvielsen

I strålende sol ble Tautra Mariakloster innviet den 25. mars 1999. Nærmere 200 mennesker fulgte grunnleggelsen av det nye cistercienserklosteret på øya i Trondheimsfjorden. Det skjedde 800 år etter at det første cistercienserklosteret ble grunnlagt der i 1207.

Cistercienserordenen var godt representert, med biskop John Willem Gran, abbeden i Mount St. Joseph Abbey, Roscrea, abbeden i New Mellaray Abbey, Irland og abbedissene fra de tre klostrene som bidro med søstrer. Fra USA; Our Lady of the Mississippi Abbey i Iowa og Mount St. Mary's Abbey i Wrentham, fra Frankrike kom abbedissen i Abbaye de la Coudre, Laval. Biskop Georg Müller sto for vigslingen av klosteret.

Helt fra begynnelsen av var det klart for de sju søstrene under ledelse av priorinnen, Rosemary Durcan, at deres virke i Norge skulle være økumenisk og at deres oppgave var å være et bønnens nærvær og stille vitnesbyrd om Kristi kjærlighet her i Midt-Norge.

Etter 10 år kan en trygt konstatere at det er det blitt!

Søstrene ble ønsket varmt "velkommen tilbake" på Tautra - etter 450 år, og raskt integrert i nærmiljøet. De fikk også sin naturlige plass i det gode økumeniske fellesskapet i Midt-Norge.

Fra første stund så vi den enorme betydningen søstrene og klosteret har for utrolig mange; katolikker og kristne fra andre konfesjoner, og også flere som ikke har hatt en trostilhørighet.

Mennesker fra nær og fjern søker til Tautra Mariakloster for å leve i stillhet og bønn. Mariaklosteret er et levende åndelig sentrum, omkranset av vakker natur.

Klosteret har nå også fått en novise og en postulant, noe som gir godt håp for fremtiden.

Søstrene livnærer seg ved å produsere vegetabilske såper og kremer av særdeles god kvalitet, laget av de fineste ingredienser og med rikelig mengde eteriske oljer.

Interessen for klosteret har vært overveldende og til våren åpner søstrene et eget besøkssenter med informasjon om og presentasjon av klosterlivet, slik at de mange besøkende kan få en bedre forståelse av de dypere religiøse aspekter av søstrenes liv.

Vi er alle dypt takknemlige for søstrene og deres irske kapellan pater Anthony.

De tar i mot alle som kommer til Mariaklosteret med vennlighet, omsorg og kjærlighet.

Siden tiårsjubileet faller på en ukedag midt i fastetiden, blir det feiret ganske enkelt med en festvesper onsdag 25. mars, og hyggelig samvær etterpå.

Mer om klosterets tilblivelse kan man finne i Historien om støttegruppen for Tautra Mariakloster.

Unn L. Madsø

for Støttegruppen for Tautra Mariakloster

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (20. mars 2009)

av Webmaster publisert 20.03.2009, sist endret 20.03.2009 - 15:04