Bombet kardinals hjem

Kardinal Julio Terrazas Sandoval

Hjemmet til kardinal Julio Terrazas Sandoval av Santa Cruz, Bolivia, ble den 15. april rammet av et bombeangrep. Ingen ble skadd i eksplosjonen som førte til materielle ødeleggelser i boligen. Kardinalen var selv ikke hjemme da eksplosjonen fant sted.

Motivet for ugjerningen er ennå ikke klart. Kardinal Sandoval og andre bolivianske biskoper har gjentatte ganger vært i offentlig munnhuggeri med landets venstrevridde president Evo Morales, noe som har fått enkelte tilhengere av presidenten til å true personer i landets kirkelige hierarki.

I en fellesuttalelse fra de bolivianske biskoper, publisert samme dag som eksplosjonen, fordømmer de angrepet og oppfordrer myndighetene til økt innsats for å finne gjerningsmennene og avdekke deres motiver.

"Et angrep på kardinalens hjem er også et angrep på kardinalen selv, hans verdighet og sitt lederskap for Den katolske kirke i Bolivia, og derfor også på Den katolske kirke selv. På bakgrunn av dette uttrykker bispekonferansen sin nærhet og solidaritet med kardinal Julio og hans medarbeidere, og forsikrer de om våre bønner."

Les mer:

Bomb damages Bolivian cardinal's home

Bolivian bishops deplore attack on cardinal's residence

CWN - Catholic World News (16. april 2009)

av Webmaster publisert 17.04.2009, sist endret 17.04.2009 - 10:37