Fordømmer Ahmadinejads uttalelser

Vatikanets pressetalsmann, p. Federico Lombardi, kritiserer den iranske president Mahmoud Ahmadinejads israel-uttalelser i forbindelse med en tale til FN-konferansen om rasisme, det såkalte Durban II-møtet.

"Uttalelser som den fra den iranske presidenten beveger seg i feil retning, og på tross av at han ikke benektet Holocaust eller Israels rett til å eksistere, så fremla han ekstremistiske og uakseptable standpunkter."

"På bakgrunn av dette er det viktig å bekrefte respekten for den menneskelige verdighet mot alle former for rasisme og intoleranse. Vi håper konferansen fremdeles kan tjene denne hensikten," uttaler Lombardi.

Konferansen som åpnet i Geneve den 20. april, blir boikottet av USA og flere vestlige land. Dette begrunnes med en frykt for at møtet kun blir en plattform for å kritise Israel, og samtidig sammenligner kritikk av religioner som rasisme.

Vatikanet valgte allikevel å sende en delegasjon til konferansen, og erkebiskop Silvano Tomasi har uttalt at en boikott vil virke mot sin hensikt.

Les mer:

Vatican officials object to Iranian president's remarks on Israel (CNS)

UN Begins Racism Conference in Geneva (Vatican Radio)

Pope commends UN action against racism (CWN)

CWN - Catholic World News (21. april 2009)

av Webmaster publisert 21.04.2009, sist endret 21.04.2009 - 13:33