Bergen til topps i NM i ministrering for juniorer

Ministrantene på vei til den teoretiske øvelsen

 Se også:

Helgen 1. - 3. mai var over 100 juniorministranter og ledere samlet til ministranthelg med Norgesmesterskap i Mariakirken menighet på Lillehammer. Som for seniorministrantene, som hadde sin samling to uker tidligere, var temaet for katekese og den teoretiske delen av NM norsk kirkehistorie.

Deltakerne kom fra åtte menigheter: St. Olav og St. Hallvard i Oslo, Kristi freds kirke på Eikeli, St. Olav i Tønsberg, St. Peter i Halden, St. Birgitta i Fredrikstad, St. Ansgar i Kristiansand og St. Paul i Bergen.

Lørdag kveld var alle ministrantene samlet i kirken for å gjennomføre den praksiske delen av NM. De ulike lagene måtte planlegge og gjennomføre en av de følgende liturgiske øvelsene: Dåp, konfirmasjon, skjærtorsdagens offertorieprosesjon, overføring av alterets sakrament på skjærtorsdag eller lysseremonien fra påskevigilien. Dommernene vurderte innsatsen ut fra liturgisk korrekthet, stil og samarbeid.

Det var ministrantene fra St. Paul i Bergen som stakk av med årets seier, tett etterfult av lagene fra Kristiansand og Fredrikstad. Men, som arrangørene sa innledningsvis, finnes det ingen tapere i en slik konkurranse - bare vinnere - for de er alle allerede kalt til å tjene ved alteret i liturgien. Gratulerer til alle som deltok!

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (6. mai 2009)

av Webmaster publisert 07.05.2009, sist endret 19.01.2011 - 16:04