Lanserer iPhone og Facebook-program

Vatikanet lanserer iPhone og Facebook-programmer med den hensikt å hjelpe katolikker, spesielt den yngre generasjon, til å bruke nye teknologier for å skape en kultur basert på dialog, respekt og vennskap.

De nye applikasjonene er en del av en helt ny nettside fra Vatikanet - www.pope2you.net - som ventes lansert på Verdensdagen for sosial kommunikasjon, søndag den 24. mai.

Nettsiden, sponset av Det pavelige råd for sosial kommunikasjon, ønsker å tiltrekke seg unge for å spre Pave Benedikt XVIs budskap i forbindelse med Verdensdagen for sosial kommunikasjon, eller mediesøndagen som den også kalles.

Mottoet for mediesøndagen 2009 er: "Nye teknologier, nye Forhold: Å jobbe for en kultur som bygger på respekt, dialog og vennskap".

iPhone og Facebook

Pope2you tilbyr en helt ny applikasjon til det sosiale nettverksstedet Facebook. "Paven møter deg på Facebook", lar publikum sende og motta virtuelle postkort med utdrag fra Pave Benedikts taler og budskap.

I følge Erkebiskop Claudio Celli, president for Det pavelige råd for sosial kommunikasjon, kan man foreløpig velge mellom 20 ulike postkort med den hensikt å "spre Evangeliets budskap og visdom".

Pope2You tilbyr også en helt fersk iPhone/iPod-Touch-applikasjon utarbeidet av H2Onews i samarbeid med CTV.

Programmet lar brukeren streame lyd- og bildereportasjer direkte på iPhone på åtte ulike språk, inkludert kinesisk.

Programmene er utviklet av den italienske presten Paolo Padrini, mannen bak den populære tidebønn-applikasjonen iBreviary for iPhone.

CNS - Catholic News Service (19. mai 2009)

av Webmaster publisert 19.05.2009, sist endret 19.01.2011 - 16:04