Troen på Kristus vekker fremdeles anstøt

Akkurat som på Jesu tid er det i dag ikke lett å være en kristen, siden Herren ber de troende om å stå i mot samtidens gjengse oppfatninger, sier Pave Benedikt XVI.

I anledning søndagens Angelus-bønn reflekterte paven rundt teksten fra Evangelisten Johannes, hvor Jesu ord om nærværet i eukaristien møtes med motstand både hos Jødene og sine egne disipler.

De som følger Kristus må respondere på hans utfordrende lære med en livslang dedikasjon, og ikke forsøke å tilpasse læren for å tekkes dagens trender, sa Paven til de fremmøtte.

"Jesus derimot, modererer ikke sine uttalelser. I stedet henvender han seg direkte til De tolv og spør: 'Ønsker dere også å forlate meg?'". Benedikt presiserte at dette "utfordrende spørsmålet" ikke er ment kun for Apostlene, men også for troende "til alle tider".

"Også i dag blir mange opprørte over den kristne tros paradokser. Jesu lære virker for komplisert og vanskelig å utøve i praksis. Det finnes derfor de som avviser den og forlater Kristus, og det finnes også de som forsøker å tilpasse læren til dagens trender, og med det forringe dets mening og verdi".

"'Ønsker dere også å forlate meg?'. Denne foruroligende utfordringen gir gjenklang i våre hjerter og krever en personlig respons fra hver enkelt".

Les mer:

On the Scandal of the Christian Faith (ZENIT)

CNA - Catholic News Agency (24. august 2009)

av Webmaster publisert 24.08.2009, sist endret 19.01.2011 - 16:04