Mikkelsmess i Norges nordøstligste by

P. Dariusz Banasiak og Oddvar Mikalsen i Vardø kirke

I sammenheng med Mikkelsmesse (festen for erkeenglene Mikael, Gabriel og Rafael) i Vardø feiret p. Dariusz Banasiak søndag kveld, 27. september, messen i den fine lutherske kirken i Vardø sammen med veldig få katolikker, men desto flere protestanter - blant dem en stor gruppe av årets konfirmanter fra Den norske kirke, som ville se hvordan katolikker feirer messen.

En gang i året kjører P. Dariusz den lange strekningen rundt Varangerfjorden til Mikkelsmesse for å bringe Guds ord til den eneste (registrerte) katolikken der, Oddvar Mikalsen, og til alle andre som vil ta del i Den hellige messe.

Årets messe fikk en fin ramme i den vakre kirken og ble beriket med orgelmusikk, noe som ikke er så selvfølgelig her i nord hvor messen ofte blir feiret i private stuer hos våre katolikker på grunn av manglende andre muligheter.

For noen år siden ble Mikkelsmess i Vardø markert i samarbeid med den norske, katolske og ortodokse kirken og Frelsesarmeen med gudstjenester, messe, konserter, utstillinger og flere andre aktiviteter. Dessverre er interessen for dette minket med årene. I år omfattet programmet gudstjeneste i Den norske kirke, katolsk messe og en barnekunstutstilling.

-Heidi Aufles (1. oktober 2009)

av Webmaster publisert 01.10.2009, sist endret 19.01.2011 - 16:05