Det ordnede univers peker på en Skaper

Kardinal George Pell

Kardinal George Pell, erkebiskop av Sydney i Australia, forsvarte og argumenterte for en skapende Gud i et nylig foredrag holdt i et fullsatt operahus i Sydney, Australia.

Kardinal Pell skulle i utgangspunktet debattere live med den verdenskjente ateisten Christopher Hitchens, forfatteren av boken "God Is Not Great". I stedet ble de to markante personlighetene gitt hver sin dag for å fremme sin sak.

Foredraget var en del av "Festival of Dangerous Ideas" den 3-4. oktober, hvor sentrale samfunnsskikkelser debatterte en rekke aktuelle temaer.

Uten Gud er vi intet. Dette var temaet for kardinal Pells foredrag, en respons til ateisten Hitchens tale dagen før: "Religion forgifter alt". Her siterte kardinalen vitenskapsmenn som Albert Einstein og Stephen Hawkings, og argumenterte for at universets tilsynelatende orden peker mot noe mer enn bare en "blind tilfeldighet".

Kardinalen hevdet også at selv om det finnes mange, antiteister og provokatører inkludert, som ser på Gud som en fiende, så styrker den siste tids utvikling innen fysikk og biologi Guds sak.

Evolusjonsteorien er "den beste vitenskapelige forklaring vi har for øyeblikket," men den kan ikke fortelle hele historien om livets tilblivelse, poengterte den 68 år gamle erkebiskopen av Sydney.

Les mer:

Cardinal Pell Shares "Dangerous Ideas" (Zenit)

The functional universe implies a Creator: Pell (CathNews)

Andreas Dingstad. Kilde: CWN, CathNews. (5. oktober 2009)

av Webmaster publisert 06.10.2009, sist endret 19.01.2011 - 16:05