Finsk biskop advarer om økt splittelse

Den ferske biskopen av Finland, Teemu Sippo, advarer i et intervju med den finske rikskringkastingen YLE, om at spørsmålet om samkjønnede ekteskap ytterligere vil forverre forholdet mellom den katolske og lutherske kirke i landet.

I følge Sippo er det vanlig at Finland følger Sverige i kirkelige spørsmål. Den svenske kirken åpner nå for kirkelig velsignelse av samkjønnede.

Sippo presiserer at ekteskapet ikke kun er et administrativt spørsmål, men også et sakrament:

"Den katolske kirke kan ikke velsigne samkjønnede par, den ser ikke på det som moralsk akseptabelt", sier den 62 år gamle eneste katolske biskopen i Finland. "Alt som skjer i Sverige pleier før eller siden også å nå Finland".

Kondomutdeling. Sippo protesterer også mot Helsinki kommunes og andre organisasjoners aksjoner med å dele ut gratis kondomer til unge mennesker på gaten:

"Å dele ut kondomer er det samme som å be folk om å bruke dem. Etter min mening burde heller ungdom oppmuntres til avholdenhet", sier den første finskfødte katolske biskop av Finland siden reformasjonen.

Teemu Sippo ble bispeviet 5. september 2009 og har rundt 10 000 troende i sitt landsomfattende bispedømme, noe som gjør Finland til det landet i Europa med lavest katolsk befolkning.

YLE (12. oktober 2009)

av Webmaster publisert 12.10.2009, sist endret 19.01.2011 - 16:05