Ansiktsløftning planlagt

Også over skriftestolen lekker det fra taket

Menigheten på Lillehammer er en av de få i bispedømmet som ennå har god plass i kirken. Neste år feirer både menighet og kirken 40 år, og under overskriften "Vår Frue av Lillehammer trekker på åra" informerer Mariakirkens menighets nettsted om renovasjonsbehov og -planer.

Menigheten på Lillehammer er bispedømmets minste menighet med sine 301 medlemmer (pr 17.9.2008), og det har vært vanskelig for en liten menighet med dårlig råd å vedlikeholde det store bygget. Alderen har nå virkelig begynt å innhente "Vår Frue av Lillehammer". Taket lekker på flere steder og må tettes, vinduer er sprukket og må skiftes, belysningen må fornyes så menigheten igjen kan synge fra salmebøkene, og klokketårnet må repareres. Mariakirken trenger, i motsetning til andre 39-åringer, en ansiktsløftning for at hun skal kunne stråle i all sin skjønnhet på 40-årsdagen. Vi ønsker henne nettopp det!

Menigheten har samlet inn penger ved ulike arrangementer og oppfordrer også utenforstående til å sette inn bidrar på konto 2000.07.45635.

Per dags dato (26.10.09) har vi kr 79.858 til vedlikehold. 20.000 er fra menighetens eget budsjett, resten er gaver. Vi innhenter i disse dager anbud på de forskjellige oppgavene. Vi vet derfor ennå ikke hvor mye dette vil komme på. Drømmen er å få alt gjort før september neste år; da håper vi å feire 40-årsdagen. Om dette er en realistisk drøm gjenstår å se, men uten penger vil det kun forbli en drøm.

Bildet som illustrerer problemet med lekk skriftestol er ett av flere som kan beskues på lillehammer.katolsk.no. Der finner man også mer informasjon.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo); o: mt (14. november 2009)

av Webmaster publisert 14.11.2009, sist endret 19.01.2011 - 16:05