Kirken i høyesterett for retten til å omtale Gud som "Allah"

 Se også:

I disse dager pågår det en rettssak i malaysisk høyesterett, hvor advokater for Den malaysiske katolske kirke kjemper for kristne sin rett til å omtale Gud som "Allah".

Bakgrunnen er en avgjørelse fra 2007, hvor malaysiske myndigheter vedtok en lov som hindrer alle andre enn den muslimske majoriteten å kunne omtale Gud som "Allah".

I følge myndighetene kan "Allah" kun bli brukt av muslimer for å omtale Gud, og at andre religioners bruk av ordet vil være misvisende.

Det er den katolske avisen "The Herald", med sjefredaktør f. Lawrence Andrew i spissen, som har fått saken opp i landets høyeste domstol. Redaktøren har tidligere argumentert med at kristne arabere allerede før Islams grunnleggelse, omtalte Gud som "Allah".

Under gårsdagens rettslige høring hevdet aktoratet at arabiske kristne bekjenner seg til ett annet gudssyn, i motsetning til malaysiske kristne, som tror på treenigheten, noe som avvises av "The Herald" sin redaktør:

"Alle kristne verden over bekjenner den nikenske trosbekjennelse, som var et resultat av konsilet i Nikea i 325".

Kirkens advokater hevder at forbudet er i strid med landets konstitusjon. Avgjørelsen i saken er ventet den 30. desember.

Rundt 5 % av landets 28 millioner innbyggere er katolikker.

Les mer:

Malaysia hearings start in Catholic 'Allah' fight (AP)

`Allah' decision on Dec 30 (Herald Malaysia Online)

Banning Christians from using the word `Allah' unconstitutional, court told (Herald Malaysia Online)

AP - Associated Press; Andreas Dingstad (15. desember 2009)

av Webmaster publisert 15.12.2009, sist endret 19.01.2011 - 16:05