Den katolske kirke blir medeier i STREK

www.strekmag.no

Pressemelding:

Oslo katolske bispedømme har gått inn på eiersiden i Magasinet Strek med en aksjekapital på 200 000 kroner. Utgiverselskapet Strek Media AS er dermed i mål med en kapitalutvidelse på til sammen 470 000 kroner. Utvidelsen har pågått siden i sommer for å styrke selskapets egenkapital og likviditet.

Med sitt aksjekjøp er Oslo katolske bispedømme (OKB) den fjerde største eieren i Strek Media AS, etter Stiftelsen Areopagos, Mentor Medier og Opplysningsvesenets fond.

Biskop Bernt Eidsvig i Oslo katolske bispedømme sier at Strek representerer "en spennende nyutvikling innenfor kristen journalistikk i Norge."

- I en tid med stadig større uvitenhet om klassisk kristendom, klarer bladet å forbinde fordypning med tilgjengelighet. Dette skjer takket være et imponerende knippe skribenter, og også god design - for sistnevnte ble magasinet hedret med Fagpressens Designpris 2009. Den som, i likhet med meg, verdsetter en god penn, vil finne mye å glede seg over her. Magasinet gir et unikt innblikk i det beste fra ulike kristne tradisjoner og miljøer, og jeg gleder meg til å følge det fremover. Derfor ønsker jeg også å anbefale bladet for katolske lesere, som et supplement til vårt eget St. Olav - katolsk kirkeblad, sier biskop Eidsvig.

- At bispedømmet går inn som medeier styrker både den økonomiske og den økumeniske plattformen for Strek-prosjektet. Det er en uvanlig tillitserklæring og til stor inspirasjon, sier redaktør og daglig leder i Strek Media AS, Asle Finnseth.

Kapitalutvidelsen i Strek Media omfatter også ny kapital på 100 000 kroner fra metodistmenigheten Centralkirken i Oslo. Ellers har Stiftelsen Korsvei utvidet sin eierandel med 75 000 kroner. Også flere andre eiere har utvidet sine aksjeposter med mindre beløp.

For ytterligere informasjon:

Informasjonstjenesten i Oslo katolske bispedømme, tlf. 23 21 95 16

Asle Finnseth, daglig leder i Strek Media AS, tlf. 928 01 694

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (20. januar 2010)

av Webmaster publisert 20.01.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59