Bertone gjenutnevnt som statssekretær - legkvinne ny undersekretær i Iustitia et Pax

 Se også:

Gjenutnevnt som statssekretær

L'Osservatore Romano trykket i går et personlig brev fra pave Benedikt XVI hvor han gjenutnevner kardinal Tarcisio Bertone - som nylig fylte 75 år - som sin statssekretær. Dette på tross av at kardinalen nå har nådd Kirkens pensjonsalder.

I det personlige og uformelle brevet, uttrykker paven takknemlighet for Bertones "verdifulle bidrag" og deres mangeårige samarbeid - et samarbeid som startet i 1995 etter at Johannes Paul II utnevnte Bertone til sekretær for Troslærekongregasjonen.

Legkvinne utnevnt til undersekretær i Iustitia et Pax

Samtidig ble den italienske legkvinnen Flamania Giovanelli i går utnevnt til undersekretær i Det pavelige rådet for Rettferdighet og fred (Iustitia et Pax).

Giovanelli, som allerede har jobbet for Iustitia et Pax i flere år, blir den første kvinnen som innehar den tredje viktigste posisjon i det pavelige rådet, som ledes av den ghanesiske kardinalen Peter Turkson.

En italiensk ordenskvinne, sr. Enrica Rosanna, innehar samme posisjon som undersekretær i Kongregasjonen for Institutter for konsekrert liv og Selskaper for apostolisk liv.

I pressemeldingen fra VIS blir utnevnelsen beskrevet som "en bekreftelse på den store tilliten Kirken og Den hellige far Benedikt XVI viser kvinner. I sin tid understreket også den ærverdige pave Johannes Paul II behovet for 'en rikere og mer meningsfull kvinnelig deltakelse i samfunnsbyggingen'" .

John Allen fra NCR har oversatt Vatikanradioens intervju med Giovanelli etter gårsdagens utnevnelse.

VIS, ZENIT, NCR; Andreas Dingstad (21. januar 2010)

av Webmaster publisert 22.01.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59