Erkebiskopen avviser anklager om dårlig ledelse

Dublins erkebiskop Diarmuid Martin avviser i et intervju med avisen Independent anklager om at han har vært for offensiv i sin kritikk av kollegers behandling av overgrepsanklager.

"Jeg mener at min reaksjon var å anerkjenne at noe grusomt fant sted under vår vakt", sier Martin i en kommentar. Samtidig uttrykker han et håp om at de irske biskopene "vil samles om et program for fremtiden slik at vi kan få en irsk Kirke som er veldig ulik fra den vi har opplevd".

"Vi behandlet dette på en spektakulært dårlig måte. Vi er nødt til å innrømme det, og det på en betingelsesløs måte", sier erkebiskopen.

Møtte ofre. Mandag møtte de irske biskoper for annen gang representanter for overgrepsofrene etter misbruksskandalen som har rystet Irland.

Møtet var en anledning for ofrene til å komme med sine tanker og innspill til et samlet bispekollegium, som den 15. og 16. februar møter pave Benedikt XVI til samtaler i Vatikanet.

Under møtet ble det også klart at biskopene personlig skal overlevere et brev fra overgrepsofrene adressert til Den hellige far.

CWN - Catholic World News; Andreas Dingstad (8. februar 2010)

av Webmaster publisert 09.02.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59