Unge katolikker leter etter god vertsfamilie

AFS Internasjonal Utveksling er Norges største frivillige utvekslingsorganisasjon. Hvert år mottar organisasjonen ungdommer fra hele verden som ønsker å bli kjent med vårt "eksotiske" land ved å bo ett år i en norsk familie og gå på videregående skole her. Mange av dem er unge katolikker. Vi vil gjerne finne en god familie som deler deres tro og glede over å kunne være aktive i menigheten.

I år leter blant annet Veronika fra Tyskland etter en god familie:

Veronika er ei trivelig og aktiv jente fra Tyskland. Hun er musikalsk og liker også å holde seg i from.

Veronika bor sammen med sine foreldre og to søstre i byen Bochum som ligger mellom Dortmund og Essen vest i landet. Familien trives i hverandres selskap, og er aktive og travle alle sammen. Aktiviteter familien gjør sammen er å gå i kirka og spise sammen.

Veronika beskrives som en ærlig og hardtarbeidene elev som man kan stole på. Hun får gode karakterer i alle fag. Hun snakker godt engelsk, og har også en del kunnskap i fransk.

AFS ble grunnlagt av ambulansesjåfører som opplevde forferdelsene under annen verdenskrig. De bestemte seg for å danne en organisasjon som skulle bygge broer mellom ulike land og kulturer. Vi håper at ett år i en ny familie, i ett nytt land og en ny kultur kan være med på å så et lite frø for fred. Vi tror og at det vil gi ungdommene økt toleranse og et bredere perspektiv i livet.

Vertsfamilier for en AFS utvekslingselev tar imot et ekstra familiemedlem for ett år. En utenlandsk ungdom kommer og bor hjemme hos dere, og deler sorger og gleder. Å være vertsfamilie er en spennende og lærerik opplevelse for alle parter, og ofte knyttes bånd for livet.

Kunne du tenke deg å åpne ditt hjem og ditt hjerte for en av våre utvekslingselever? Ungdommene kommer i august, men vil gjerne vite hvem som blir deres familie så tidlig som mulig, slik at dere kan bli kjent med hverandre på forhånd.

Om du vil vite mer om Veronika eller en annen av våre utvekslingselever, ta gjerne kontakt med oss gjennom vår nettside, eller ring 22 31 79 00.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (9. februar 2010)

av Webmaster publisert 09.02.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59