Lillehammer til topps i NM for tredje gang!

Vinnerlaget

 Se også:

Det nyopprettede nasjonale Ministrantrådet arrangerte helgen 16.-18. april 2010 senior-NM i ministrering i Arendal. For tredje år på rad var det Mariakirken menighet på Lillehammer som stakk av med seieren. Andreplassen gikk til ministrantene fra St. Paul menighet i Bergen, mens laget fra St. Laurentius menighet i Drammen sikret seg en verdig tredjeplass.

Arrangementet samlet rundt 85 ministranter og ministrantledere fra 9 av landets menigheter. I tillegg til de tre lagene på pallen deltok ministranter fra St. Franciskus menighet i Arendal, St. Ansgar menighet i Kristiansand, St. Svithun menighet i Stavanger, St. Olav menigheter i Trondheim og Oslo og St. Josef menighet i Haugesund.

Temaet for den teoretiske delen av NM var i år kirkerom og sakristi. Gjennom en skriftlig prøve viste ministrantene sin kunnskap på dette området. Til den praktiske delen trakk de lagene ulike liturgiske handlinger som de måtte planlegge og gjennomføre. Finaleoppgavene som de lagene måtte gjennomføre var Offertorieprosesjon og den Eukaristiske bønn fra skjærtorsdagsliturgien, overføring av alterets sakrament fra skjærtorsdagsliturgien, korshyldning og kommunionsritus fra langfredagsliturgien eller lysseremonien fra påskevigilien.

Informasjonstjenesten gratulerer alle som deltok!

Junior-NM avholdes i Moss 30. april-2. mai.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo); pb/mt (21. april 2010)

av Webmaster publisert 21.04.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59