Erkebiskop krever FN-beskyttelse av kristne

 - Det er en presserende nødvendighet at FN griper inn for å beskytte kristne i Irak. Det er vår hensikt å formidle denne forespørselen. Hvis sivile eller militære myndigheter er ute av stand til å beskytte oss, så må vi henvende oss til en internasjonal institusjon, sier den syrisk-katolske erkebiskop av Mosul, Georges Casmoussa.

Casmoussa uttaler dette i et intervju med nyhetsbyrået Fides i kjølvannet av søndagens bilbomber mot tre busser med kristne studenter, på vei fra Qaraqosh i Nineveh til universitetet i Mosul. De siste rapporter viser fire drepte og 171 skadde, 17 av disse alvorlige.

- I flere måneder nå - hver uke og hver dag - ser vi angrep av ulik alvorlighetsgrad mot kristne. Det kristne samfunnet lever i frykt. Vi er utmattet av den pågående volden, terroren og usikkerheten. Fortsetter denne situasjonen så kan vi ikke lenger leve i dette landet, vårt kjære hjemland. Vi lider under så mye urettferdighet midt blant en generell likegyldighet. Vi ønsker å se samlede tiltak, klare og effektive virkemidler for å gjenopprette fred og sikkerhet for den kristne minoriteten i Irak. Vi takker alle de som har vist solidaritet, og vi håper å kunne bygge en bedre fremtid dersom irakiske kristne får bli i landet og bidra til å fremme det felles beste, avslutter erkebiskopen.

Casmoussa mottak tirsdag et kondolansetelegram fra pave Benedikt XVI.

Mandag demonstrerte flere tusen kristne i byen Hamdaniyah, stedet der ofrene for terroraksjonen reiste fra, melder AFP.

Fides, AFP, CNA; Andreas Dingstad (3. mai 2010)

av Webmaster publisert 05.05.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59