Kardinal Pell som ny prefekt for Kongregasjonen for biskopene?

Kardinal George Pell av Sydney vil - ifølge flere vaticanisti - bli utnevnt til prefekt for Kongregasjonen for biskopene. Dette skriver blant annet den italienske journalisten og Vatikan-kjenneren Andrea Tornielli i Il Giornale, og den spanske bloggeren Francisco Jose Fernandez de la Cigona.

Torniellis rapport bekrefter ryktene som i lengre tid har sirkulert i Roma. I følge italieneren vil den formelle utnevnelsen komme rett før sommeren da endringer i kurien vanligvis blir offentliggjort rett før eller etter pavens årlige sommerbesøk til Castel Gandolfo.

Kardinal Pell vil i så fall erstatte den nå 76 år gamle kardinal Giovanni Battista Re, som nå har nådd Kirkens offisielle pensjonsalder på 75 år. Ryktene har økt den siste tiden blant annet grunnet Pells privataudiens med paven forrige fredag, og det som skal ha vært et lengre møte med kardinal Re i etterkant av audiensen.

Skulle spådommen stemme så vil to av de mest fremtredende kongregasjonene - henholdsvis Troskongregasjonen og Kongregasjonen for biskopene - ledes av ikke-latinere.

Les mer:

Reports: George Cardinal Pell will soon be named...(Ignatius Press blog)

Il Giornale, Il Foglio, Ignatius Insight; Andreas Dingstad (3. mai 2010)

av Webmaster publisert 06.05.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59