Kardinal ba om løslatelse av politiske fanger under møte med presidenten

 Se også:

Den cubanske kardinal Jaime Ortega ba om løslatelsen av politiske fanger da han torsdag, sammen med erkebiskop Dionisio Garcia, møtte landets president Raul Castro.

Møtet i det berømte Revolusjonspalasset - som skal ha vart i 4 timer - er det første mellom Garcia, som leder landets bispekonferanse, og president Raul Castro.

Samtalene er i følge Associated Press et eksempel på Kirkens økende innflytelse på den kommuniststyrte øya. Kirken har gjentatte ganger bedt om løslatelsen av landets samvittighetsfanger, men aldri etter et slikt høyprofilert møte.

- Det var et meget positivt møte, sa Garcia til AP.

- Kirken er interessert i en løsning på situasjonen (om de politiske fangene) - eksempelvis løslatelsen av en del av de, sa kardinal Ortega på en pressekonferanse etter samtalene.

Cubanske myndigheter benekter offisielt at landet har politiske fanger og hevder at dissidentene er betalte agenter fra USA.

Kardinal Ortega skapte kontroverser senest i april da han beskrev tilstanden på Cuba som den verste krisen på mange år, og at landets innbyggere er desperate etter politiske og sosiale reformer.

I juni ventes erkebiskop Dominique Mamberti - Vatikanets "utenriksminister" - å besøke landet for samtaler om den økonomiske situasjonen og emigreringens innvirkning på familier.

Les mer:

Cuban cardinal wants political prisoners freed (AP)

Cuba ready to resolve political prisoners issue: Church (AFP)

AP, AFP; Andreas Dingstad (21. mai 2010)

av Webmaster publisert 21.05.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59