Biskop Eidsvig gjest hos Bonifatiuswerk

Den 20. mai besøkte biskop Bernt Eidsvig av Oslo Paderborn og Bonifatiuswerk. Biskop Eidsvig og økonom Pham Cong Thuan møtte Bonifatiuswerks generalsekretær msgr. Georg Austen. Biskopen har årlige møter med Bonifatiuswerk for å diskutere samarbeidsprosjekter og Kirkens situasjon i diasporaen. Bonifatiuswerk er en betydelig bidragsyter til Kirken i Norge og øvrige nordeuropeiske diaspora.

Biskopen ga en tilstandsrapport om forskjellige prosjekter som Bonifatiuswerk støtter i bispedømmet Oslo og i prelaturet Trondheim. Blant annet informerte biskop Eidsvig om byggingen av Birgittaklosteret på på Tiller ved Trondheim hvor tredje og siste byggetrinn pågår med byggingen av klosterkirken. Biskopen tok opp domkirken i Trondheim, som er en stor utfordring. Msgr. Austen interesserte seg også for presteseminaret i Oslo og det nye klosteret på Munkeby.

På programmet under det fruktbare møtet sto også muligheten for å sende tyske praktikanter på pastoralpraksis i Norge. Ordningen er ment å gi for eksempel kommende menighetsassistenter innblikk i den kirkelige virkelighet i diasporaen. Dette har man hatt gode erfaringer med i Sverige.

Les mer om Bonifatiuswerk i denne artikkelen fra Broen.

http://www.bonifatiuswerk.de/Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (28. mai 2010)

av Webmaster publisert 28.05.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59