STREK kåret til Årets Fagblad

 Se også:

Det økumeniske magasinet STREK, hvor Oslo katolske bispedømme er en av flere aksjonærer, mottok hovedprisen under Fagpressens årlige priskavalkade i Oslo. Magasinet ble kåret til Årets Fagblad 2010, i konkurranse med 50 andre publikasjoner. Juryen omtaler STREK som velskrevet, vesentlig og meget godt redigert. Magasinet er "spennende, enten du tror på noe eller er fullstendig troløs", heter det.

På STREKs nettsted www.strekmag.no heter det videre om prisen:

Det er andre gang det tverrkirkelige magasinet vinner en pris i Fagpressens årlige konkurranse. I fjor var det Fagpressens Designpris. Denne gangen er det hovedprisen, som kårer publikasjonen til Årets Fagblad i 2010.

Juryens begrunnelse: "Mediedebatten i Norge har det siste halve året ikke minst handlet om vesentlighet. Kommunikasjon rettet mot hjertet til folk har vunnet mange kamper i massemediene. Kommunikasjonen målrettet mot hjernen har tapt de samme kampene. I Fagpressen velger man vesentlig kommunikasjon, rettet mot de enkelte nisjer - enten de er store eller små. Ett av disse mediene er magasinet STREK. I 2009 var nøkkelordene tro og makt. Et utall artikler - lange og korte - handlet nettopp om dette temaområdet. Vinklingene var mange - kreativiteten stor. Og innholdet var spennende - og viktig - enten du tror på noe eller er fullstendig troløs. Et meget godt redigert produkt. Masse velskrevne artikler. Juryen tror ikke, vi er 100 prosent sikre. På at STREK er en verdig vinner av årets utgave av Fagpresseprisen".

Biskop Eidsvig gikk i januar i år ut med en anbefaling til norske katolikker om å abonnere på det økumeniske magasinet, som han betegnet som "en spennende nyutvikling innenfor kristen journalistikk i Norge":

- I en tid med stadig større uvitenhet om klassisk kristendom, klarer bladet å forbinde fordypning med tilgjengelighet. Dette skjer takket være et imponerende knippe skribenter, og også god design - for sistnevnte ble magasinet hedret med Fagpressens Designpris 2009. Den som, i likhet med meg, verdsetter en god penn, vil finne mye å glede seg over her. Magasinet gir et unikt innblikk i det beste fra ulike kristne tradisjoner og miljøer, og jeg gleder meg til å følge det fremover. Derfor ønsker jeg også å anbefale bladet for katolske lesere, som et supplement til vårt eget St. Olav - katolsk kirkeblad.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (4. juni 2010)

av Webmaster publisert 04.06.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59