St. Olav forlag presenterer nye nettsider

www.stolavforlag.no

 Se også:

ST. OLAV FORLAG har gleden av å kunne publisere nye og forbedrede nettsider, for presentasjon og kjøp av våre mange gode titler om katolsk tro, tanke, teologi og tradisjon.

Mange av våre titler kan du også bla i digitalt!

St. Olav forlag er et av Norges eldste forlag, etablert av biskop Fallize i 1889 som en fortsettelse av allerede eksisterende katolsk publiseringsvirksomhet.

Etter at forlaget fra 1. juli 2009 igjen drives direkte av Oslo katolske bispedømme, er en av hovedprioriteringene å dekke opp flere av Kirkens interne behov hva gjelder publikasjoner, først og fremst katolske barnebøker. Det finnes svært mye god, felleskristen barnelitteratur. Såkalte "særkatolske" temaer finnes det imidlertid svært lite av - for eksempel om Maria, helgenene, paven osv. Vi har allerede siden 1. juli 2009 utgitt fem titler for barn (se kategorien Barnebøker), og neste barnebok blir en minnebok til førstekommunion (februar 2011).

Å finne gode titler for ungdom er en større utfordring, men står også høyt oppe på prioriteringslisten.

Pavens nyeste encyklika Caritas in Veritate i norsk oversettelse ble publisert for få dager siden. Pave Benedikt XVIs meget gode refleksjoner over og presentasjon av apostlene og de første kristne, samt oppfølgeren om kirkefedrene er planlagt utgitt høsten 2010. Dessuten publiserer vi i høst Enzo Bianchis nye bok om bønn på norsk: Hvorfor be, hvordan be. Bianchi er prior i det velkjente Bose-klosteret i Italia, som har en sterk økumenisk profil - ikke minst i forholdet mellom øst og vest. Det annet Vatikankonsils dokumenter vil forhåpentligvis før jul og for første gang utgis i ett bind, med en kort presentasjon. P. Olav Müller SS.CC. kommer med bok med anektoder fra sitt lange presteliv, samt et utvalg av sine mange skattede foredrag. Dessuten utgir vi den velrennomerte amerikanske katolske skribenten, bibelteologen og apologeten Scott Hahns nye bok Signs of Life, hvor 40 katolske tradisjoner og skikker forklares ut fra deres bibelske grunnlag. Thomas av Kempis klassiker og bestselger Kristi etterfølgelse utgis i sommer i ny utgave, da den er utsolgt fra forlaget. Den nye utgaven kommer i et lite gave-/lommeutgave med gullsnitt, lesebånd, bibelreferanser osv. Vi har også gleden av å meddele at vi har fått rettighetene til å utgi boken Saints and Sinners - a history of the Popes av den velkjente forfatteren Eemon Duffy. Dessuten arbeider sr. Ann Elizabeth fra Tautra med en andaktsbok med små refleksjoner over dagens responsoriesalme. Det arbeides også med flere andre titler, blant annet små biografier over Johannes Paul II og kardinal Newmann (fra Catholic Truth Society) og en bok om norske konvertitter. Følg med på våre nettsider, på www.katolsk.no og i St. Olav - katolsk kirkeblad for annonsering av disse og øvrige nye utgivelser.

Vår omfattende backlist består av mange katolske klassikere om spiritualitet, teologi, mystikk, liturgi osv.

Vi håper at våre utgivelser vil være til inspirasjon og glede for alle som ønsker informasjon om og fordypning i katolsk tro, tanke og liv.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (7. juni 2010)

av Webmaster publisert 07.06.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59