Vertsfamilier og volontører søkes til Taizemøtet i Oslo

Har du plass og lyst til å ta i mot overnattingsbesøk av en eller to ungdommer 17.-19.september? I løpet av en helg i september vil flere hundre unge kristne fra Norge og Europa fylle Oslos kirker og gater. Da arrangeres det hittil største økumeniske treffet for unge i Norge.

I løpet av helga blir det mulig å delta på seminarer og workshops om kulturelle, samfunnsaktuelle og trosrelaterte emner. Det blir felles måltider, konserter og kveldskafé hvor man lett kan bli kjent med hverandre. Dagene vil også preges av gudstjenester med bønn, stillhet og sangene som har gjort Taizé kjent over hele verden. Mer info om treffet her.

Vi regner med at det vil delta ca. 1000 personer på treffet, hvorav ca. 600 er tilreisende fra Norge og utlandet. Slike treff arrangeres flere ganger i året i ulike europeiske byer og det er de lokale menighetene som står for overnattingen. Slik vil vi også gjøre det her i Oslo.

Norges Kristne Råd står som hovedarrangør av treffet på vegne av alle dets medlemskirker. Selvfølgelig er både Den Katolske Kirke og NUK også med på dette! Det vil vi vise gjennom å være med på treffet som deltakere og frivillige. Derfor trenger vi også deg! Både St.Olav og St.Hallvard menighet i Oslo har sagt ja til å være vertsmenigheter. Kan du tenke deg til å ta i mot deltakere, meld din interesse til menighetskontoret i st.Olav (oslo-st.olav@katolsk.no, tlf: 22 98 21 65) eller st.Hallvard (oslo-st.hallvard@katolsk.no, tlf: 23 30 32 00).

Deltakerne kommer til Oslo fredag 17.september. Fredag kveld og hele lørdagen er det felles program for alle deltakere i Oslo sentrum. Søndag formiddag før de reiser hjem, skal deltakerne tilbringe i vertsmenigheten, delta i messen og evt. andre ting. Vertsfamilien skal sørge for en soveplass og kveldsmat fredag, og frokost lørdag og søndag.

Vi trenger også deg som vil være med som vil hjelpe til med den praktiske gjennomføringen av selve treffet. Slik som registrering av deltakerne ved ankomst, utdeling av mat lørdag 18., tilrettelegging av lokaler osv. Meld din interesse til: taizetreff2010@gmail.com.

Vil du være med som deltaker finner du mer informasjon om treffet og påmeldingsskjema her. Ved påmelding innen 15.juni får du 50 kr i rabatt på deltakeravgiften! Det finnes egen Facebook-gruppe der du finner oppdatert informasjon: Taizé-året 2010 i Oslo. Se også Informasjon om selve Taizé-felleskapet.

Celina Trzcinska (9. juni 2010)

av Webmaster publisert 09.06.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59