Sier nei til muslimsk bruk av katedralen

Catedral de Nuestra Señora de la Asunción Foto: Wikimedia Commons

 Se også:

Biskop Demetrio Fernández González fra den spanske byen Córdoba - tidligere hovedsete for det muslimske emiratet al-Andalus - vil ikke tillate muslimsk bruk av byens berømte katedral.

Katedralen - kjent på folkemunne som La Mezquita - er en tidligere moské bygd i 784 som igjen ble bygd over en visigotisk steinkirke fra 600-tallet. Etter den kristne gjenerobringen av Córdoba i 1236 ble det bygget en gotisk katedral i det mauriske byggverket, som i dag eies og drives av bispedømmet Córdoba.

Biskop González reagerer nå på krav fra flere muslimske grupper som ønsker å bruke katedralen til bønn. Biskopen sier at å dele katedralen og den tidligere moskéen med muslimer "er en eufemisme som i praksis betyr: få katolikkene bort herfra...Svaret på spørsmålet om deling av katedralen er nei, det gjør vi ikke, fordi dette stedet har vært en katolsk kirke i over femtenhundre år, mens muslimer har vært her i fire og et halvt århundrer".

- Hvis jeg lar muslimer be i katedralen i Cordoba vil det være det samme som at katolikker sier farvel og god natt; det ville vært uansvarlig, sier González til Europa Press.

Biskopen fremhever at Kirken har et godt forhold til muslimer og at den ønsker å samarbeide med alle som ønsker fred og sameksistens, men presiserer at delt gudshus ikke er veien å gå.

- Det er ting som er felles og ting som ikke er det, og katedralen i Cordoba deles ikke med muslimer, avslutter han.

CWN, Wikipedia, Barcelona Reporter (13. juni 2010)

av Webmaster publisert 15.06.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59