Maciels sønn saksøker Legionærene

 Se også:

En meksikansk mann som hevder han er sønnen til nå avdøde fr. Marcial Maciel, grunnleggeren av Kristi Legionærer, saksøker nå Legionærene i den amerikanske delstaten Connecticut.

Jose Raul Gonzalez hevder at Maciel misbrukte han gjentatte ganger i barndommen, og at ordenens skjødesløse opptreden la grunnlaget for at Maciel kunne leve ut sitt dobbeltliv.

På en pressekonferanse mandag fortalte Gonzalez at Maciel under sine besøk utga seg for å være CIA-agent og etterforsker for oljeselskapet Shell. På tross av at hans far viste han rundt i Roma, hvor han blant annet møtte pave Johannes Paul II, sier Gonzalez at han ikke visste at faren var prest før i 1997.

30-åringen Gonzalez forteller til National Catholic Reporter at hans far - omtalt som "Nuestro Padre" av Legionærene - skal ha lovet han 6 millioner dollar i farsarv. Hans advokat, Jeff Anderson, er mannen bak de fleste av amerikanske misbrukssøksmål.

Kaoset rundt Legionærene og arven etter grunnleggeren Marcial Maciel fortsetter altså med uforutsett styrke. Ordenen har pr. i dag 800 prester, 2600 seminarister, 15 universiteter, 50 ulike utdanningsinstitusjoner og 176 grunn- og videregående skoler i 22 forskjellige land.

Paven ventes å utnevne erkebiskop Velasio DePaolis - president for Prefekturet for den Hellige Stols økonomiske anliggender - som den ene av 2 administratorer for Legionærene.

Maciel's Son to Sue Legionaries: Details abuse, Tells NCR 'Dad promised $6 million' (NCR)

NCR, AP, CNN; Andreas Dingstad (21. juni 2010)

av Webmaster publisert 23.06.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59