Stor mariafeiring på Hønefoss

Klikk på bildene for full størrelse

La Vang (erkebispedømmet Hue) er det viktigste mariavalfartsstedet i Vietnam, og hvert år feirer den katolske menigheten på Hønefoss festen for Vår Frue av La Vang en dag i august. For fem år siden fikk menigheten en statue av Maria av La Vang fra Vietnam, etter innsamling fra vietnamesere i Norge. Biskop Gerhard Schwenzer SS.CC. velsignet statuen 13. august 2005 i nærvær av over 400 vietnamesiske katolikker.

I år feirer Kirken i Vietnam et jubelår til minne om at det er 350 år siden de første kirkedistriktene ble opprettet og 50 år siden Paven opprettet full bispedømmestruktur i landet. Feiringen på Hønefoss 7. august i år var derfor ekstra høytidelig.

Tidligere sogneprest p. Andre Maria Le Vinh ledet festen, hvor inviterte prester og nonner fra kongregasjonene av Det hellige kors (Hønefoss og Eikeli) og over 150 vietnamesere fra andre menigheter i Norge var til stede. Forberedelsene til festen startet allerede på torsdag kveld. Hele kirkeområdet ble pyntet blant annet med vatikanflagg. Selve festen var på lørdag med foredrag i kirken, skriftemål, prosesjon med statuen Maria fra La Vang og festmessen. Messen ble feiret i et spesiallaget telt som for første gang var i bruk for anledningen i fjor. Kirken er naturligvis alltid for liten til å romme de femmøtte ved denne anledningen. Under messen sang et vetnamesisk kor og barna danset mariadans.

Festen var vellykket, og vi venter allerede spent på neste år.

Tekst og foto: p. Pawel Piotr Wiech SS.CC.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo); hhø/mt (7. august 2010)

av Webmaster publisert 13.08.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59