Dedikerte seieren i Fotball-VM til Vår frue av Guadalupe

Vår Frue av Guadalupe (1531)

Den spanske kongelige fotballføderasjonen (SRFS) dedikerte nylig trofeet etter sommerens seier i fotball-VM til Vår frue av Guadalupe.

Under seremonien onsdag i Mexico Citys basilika presenterte SRFS' president trofeet til msgr. Diego Monry, for med dette å oppfylle et løfte han ga ved sitt siste besøk til Mexico. Representantene fra Spania var ledsaget av Jacinto Desio de Maria fra den meksikanske fotballføderasjonen.

I sin preken vektla msgr. Monroy Ponce de menneskelige verdier som sport er med på å oppfostre i samfunnet, og at den er et instrument for dannelsen av åndelig styrke.

- En bragd av denne dimensjonen dreier seg ikke bare om å vinne men også om spiritualitet, sa msgr. Ponce.

- Vi er meget glade for at den spanske kongelige fotballføderasjonen nå fullfører sitt løfte ovenfor Vår frue av Guadalupe. Ikke glem at da hun åpenbarte seg for Juan Diego, så sa hun: 'Jeg er din mor', noe som gjør henne til hele den innfødtes og spanske kulturs mor, la han til.

- Hver gang jeg kommer til Mexico så besøker jeg basilikaen. Da jeg kom for å signere avtalen om kampen mot Mexico, gikk jeg til messe og ba om en ting: å bli verdensmester. Det er egoistisk - man skal jo ikke be om slike ting - men Guds mor innvilget mitt ønske, kommenterte Villar.

Vår frue av Guadalupe åpenbarte seg til indianeren Juan Diego Cuauhtlatoatzin i 1531, kun få år etter de spanske conquistadorenes ankomst. Etter at han fortalte den lokale biskopen om åpenbaringen, viste et bilde av Jomfru Maria seg på innsiden av hans kappe - et mirakel som førte til kristningen av Mexico.

Tre av stjernene på det spanske landslaget skal gå pilegrimsruten til Santiago de Compostela, etter at de før VM i personlige brev til den spanske avisen Marca lovte å gå den berømte ruten dersom VM ble vunnet.

CNA; Andreas Dingstad (12. august 2010)

av Webmaster publisert 13.08.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59