Pave Benedikt: Himmelen er et sted i Gud

 - Himmelen er ikke et sted ute i kosmos, men et sted i Guds indre hvor de som tror på ham vil glede seg evig i hans kjærlighet, sa pave Benedikt i sin preken søndag.

Paven feiret messe i kirken S. Tommaso di Villanova, rett ved den pavelige villa i Castel Gandolfo, i anledning festen for Jomfru Marias opptagelse i himmelen.

Når Den katolske kirke erklærer at Maria ble opptatt - med legeme og sjel - til himmelen, så henviser dette ikke til "et sted i universet, en stjerne eller lignende", sa Benedikt.

- Med ordet 'himmel' så ønsker vi å slå fast at Gud - den Gud som gjorde seg nær oss - ikke forlater oss selv i eller etter døden, men at han har plass for oss og gir oss evigheten: vi ønsker å slå fast at det er en plass for oss i Gud, sa paven.

- For å forstå deler av denne realiteten , så kan vi se på våre egne liv. Alle av oss har erfart at noen dør, men at de fortsetter å leve i minnet og hjertet til dem som kjente og elsket han eller henne. Vi kan si at en del av denne personen fortsetter å leve i dem, men det er som en 'skygge' fordi denne overlevelsen også tar slutt. Gud derimot slutter aldri å eksistere og alle eksisterer vi grunnet hans kjærlighet.

Les mer:

Papal Homily on Feast of Assumption (Zenit)

Heaven is a place within God, says Pope (Catholic Herald)

Catholic Herald, Zenit (15. august 2010)

av Webmaster publisert 17.08.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59