To av seerne fra Medjugorje talte i byens katedral

To av seerne som hevder at de har mottatt mer enn 40 000 åpenbaringer av Jomfru Maria, talte torsdag under en bønnesamling i katedralen i Wien.

På tross av at flere lokale biskoper i Bosnia har advart mot de påståtte åpenbaringene, beskriver katedralens nettsider Ivan Dragicevic og Marija Pavlovic-Lunetti som en del av "gruppen av unge mennesker som har mottatt Maria-åpenbaringer i Medjugorje".

Vatikanet annonserte i mars en kommisjon som skal undersøke "Medjugorje-fenomenet", med den hensikt å komme med en formell uttalelse om de rapporterte åpenbaringene.

Kardinal Christoph Schonborn, erkebiskop av Wien, besøkte Medjugorje i januar 2010 og ga da uttrykk for at han var imponert over det som møtte han. Samtidig ville kardinalen ikke uttale seg om åpenbaringenes gyldighet. Besøket resulterte i en uttalelse fra den lokale biskopen av Mostar, Ratko Peric, som anklagde kardinalen for å komplisere situasjonen ytterligere.

I følge engelske Catholic Herald var kardinalen ventet å delta i gårsdagens bønnemøte i regi av "Oasis of Peace"-initiativet.

CWN, Catholic Herald; Andreas Dingstad (23. september 2010)

av Webmaster publisert 24.09.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59