Erkebiskoper til Roma for å forberede visitas

Kardinal Sean Brady, Diarmuid Martin av Dublin, Dermot Clifford av Cashel/Emly og Michael Neary av Tuam reiser neste uke til Roma for å planlegge den apostoliske visitas til Irland. Det er bispekongregasjonen som formelt har invitert de irske prelatene til Vatikanet. I følge Irish Independent vil de gjennomføre samtaler med de utnevnte visitatorene, som skal undersøke landets fire erkebispedømmer. I tillegg vil det bli gjennomført en egen undersøkelse av irske presteseminarer, som skal ledes av erkebiskop Timothy Dolan av New York.

Visitasen ble annonsert i pave Benedikts mye omtalte hyrdebrev til Irland, som kom i kjølvannet av landets misbruks- og hemmeligholdsskandaler, avslørt i henholdsvis Murphy- og Ryan-rapporten.

De utnevnte visitatorene - som rapporterer direkte til pave Benedikt - er som følger:

Gårsdagens uttalelse fra Den irske bispekonferanse sier at hensikten med visitasen er "å tilby assistanse og bidra til en åndelig og moralsk fornyelse av Kirken i Irland". Samtidig fremhever bispekonferansen at visitasen "vil legge forholdene til rette for refleksjon, evaluering og en fornyelse av Kirkens liv".

Irish Independent; Andreas Dingstad (29. september 2010)

av Webmaster publisert 29.09.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59