Innkaller kardinaler til samtaler om seksuelt misbruk, religionsfrihet og liturgi

 Se også:

Pave Benedikt har innkalt samtlige medlemmer av kardinalkollegiet til et spesialmøte hvor liturgi, religionsfrihet og misbruksskandalene i Kirken skal under lupen.

Vatikanet annonserte mandag at samtlige av verdens kardinaler har blitt invitert til "en dag med refleksjon og bønn" den 19. november. Dette er dagen før konsistoriet som formelt utnevner 24 nye medlemmer av kardinalkollegiet. De ferske kardinalene ventes å delta i diskusjonene, selv om de formelt sett ikke har kardinalstatus før dagen etterpå.

Temaer til diskusjon er blant annet opprettelsen av anglikansk-katolske ordinariater på bakgrunn av den apostoliske konstitusjonen Anglicanorum Coetibus, religionsfrihetens kår i verden i dag, og Kirkens svar på og behandling av misbrukssaker. Det er med andre ord store og brennbare tema som skal behandles på kun en dag i synodehallen i Vatikanet neste uke.

Etter konsistoriet den 20. november vil kardinalkollegiet bestå av 203 medlemmer. Av disse er 121 stemmeberettigede (under 80 år) ved neste konklave.

John Thavis fra Catholic News Service har mer.

VIS, CNS; Andreas Dingstad (9. november 2010)

av Webmaster publisert 09.11.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59