Europeiske reisemål, samt Benin, preger pavens program for 2011

Pave Benedikt utenfor Westminster Cathedral, London, i september. Foto: The Papal Visit/Flickr

Pave Benedikts reiseplaner for 2011 begynner nå å ta form, etter at Vatikanet fredag kunngjorde Den hellige fars besøk til det afrikanske landet Benin i november 2011.

Besøket kommer etter en invitasjon fra landets president, samt den nasjonale bispekonferansen. Benedikt XVI vil her overlevere en apostolisk formaning i kjølvannet av bispesynoden for Afrika, som ble avholdt i 2009. Formaningen ventes å utgjøre basisen for den pastorale virksomheten på hele det afrikanske kontinent i de kommende år.

Europa

I juni står et to dager langt besøk til Kroatia for tur, før paven vender tilbake til Spania for deltagelse i Verdensungdomsdagene i Madrid. Benedikt skal i tillegg besøke Tyskland i september, i det som blir hans tredje besøk til hjemlandet etter konklavet i 2005.

Pavens reiser i 2010 har i sin helhet vært viet til europeiske land, en trend som altså fortsetter i 2011, på tross av besøket til Benin. Marie Guénois fra den franske dagsavisen Le Figaro stiller spørsmålet: Hvorfor har pave Benedikt valgt en europeisk strategi?

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo); Andreas Dingstad (29. november 2010)

av Webmaster publisert 29.11.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59