Kardinal Ratzinger ønsket "raskere og enklere prosedyrer" i kirkeretten

Kardinal Joseph Ratzinger i Roma, 1988. By Rose Meierhofer, via Wikimedia Commons

 Se også:

Kardinal Ratzinger foreslo allerede i 1988 å endre kirkeretten for å sikre en raskere avsettelse av misbruksanklagde prester. Dette kommer frem i onsdagens utgave av L'Osservatore Romano. Opplysningene er hentet fra en lengre artikkel skrevet av biskop Juan Ignacio Arrieta fra Det pavelige råd for tolkningen av lovtekster. Den publiseres i forbindelse med rådets arbeid med revisjon av bok VI i kirkeretten: Sanksjoner i Kirken. I artikkelen siteres et brev fra Ratzinger hvor han tar til orde for "raskere og enklere prosedyrer" for å straffe prester funnet skyldig i "alvorlig og skandaløs" oppførsel.

New York Times - en av avisene som har forsøkt å koble misbrukssaker direkte til pave Benedikt XVIs person - skriver nå at L'Osservatore Romanos avsløringer er det fremste "beviset" fra Kirken på at Benedikt tidlig ønsket raskere og strengere regler:

"At the height of the sexual abuse crisis last spring, Benedict's defenders said he had long argued for disciplining priests who had been found guilty of grave misconduct, while other Vatican officials advocated more lenience. The new documentation is the most comprehensive made public to date supporting those claims."

Les mer

Cardinal Ratzinger and revision of canonical penal law (VIS)

Ratzinger at heart of reform to punish wayward clerics (ZENIT)

Pope Sought in Past to Punish Errant Priests, Report Says (New York Times)

Zenit, New York Times, CWN; Andreas Dingstad (3. desember 2010)

av Webmaster publisert 03.12.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59