Bergen: orgel til Marias Minde

I tillegg til St. Paul menighetskirke huser Bergen den vakre Vår Frue kirke på Franciskus Xaveriussøstrenes anlegg Marias Minde. Kirkerommet brukes ikke bare av søstrene, men også i stigende grad av lokale katolikker. I menighetsbladet for september kan man lese hvordan det gikk til at kirken nå får orgel.

Det var et et enestående tilbud som gjorde at vi har gått til anskaffelse av et nytt (brukt) orgel til kirken på Marias Minde. Sykehuskapellet på Haukeland skal i sekulariseringens navn gjøres om til et såkalt "stille rom", som skal kunne brukes av tilhengere av alle verdens religioner og ikke-religioner, uten at noen skal bli provosert av Jesu navn, kors eller kirkeorgel.

Så ble altså kapellets orgel med fire delte register og anhangspedal, som ble bygget av Bruno Christensen & sønner i Danmark i 1984, til overs. Da det ble tilbudt oss til en meget gunstig pris, kroner 40.000, fant vi å måtte slå til. Orgelet er i god stand og stort nok for kirkerommet det skal stå i. Etter hvert som menigheten bruker kirken på Marias Minde mer og mer, har vi merket behovet for et godt orgel, for det gamle harmoniet har ikke sterk nok lyd til å lede kirkesangen. Når dette leses, skal orgelet allerede være på plass.

St. Paul menighetsblad september 2011/HHØ