Kardinal Erdö gjenvalgt som president for CCEE

Tirana, 1.10.2011 (KI/KAP) – Kardinal Peter Erdö (59), erkebiskop av Esztergom-Budapest og ungarsk primas, ble den 30. september 2011 gjenvalgt for fem nye år som president for Rådet for europeiske bispekonferanser (CCEE). Dette skjedde da lederne for 33 nasjonale bispekonferanser samt fire enkeltbispedømmer møttes til sitt årlige møte, som denne gang ble holdt i Tirana i Albania.

Til visepresidenter valgte CCEE presidenten for den italienske bispekonferansen, kardinal Angelo Bagnasco, og presidenten for den polske bispekonferansen, erkebiskop Jozef Michalik av Przemysl. De to nye visepresidentene erstatter den franske kardinal Jean-Pierre Ricard, erkebiskop av Bordeaux, og den kroatiske kardinal Josip Bozanic, erkebiskop av Zagreb.

I sentrum for diskusjonene på årets møte sto nyevangeliseringen av Europa. I tillegg ble biskopen for den rutenske gresk-katolske kirke, biskop Milan Sasik, opptatt i rådet. Dermed har rådet 38 medlemmer, det vil si presidentene for de 33 nasjonale bispekonferansene, erkebiskopene av Luxembourg og Monaco, den maronittiske erkebiskopen av Kypros, biskopen av Chisinau i republikken Moldova og nå også den rutenske biskopen av Mukatsjeve med sete i Uzjhorod i Ukraina. Med status som permanente gjester deltar også presidenten for den kasakhiske bispekonferansen og den latinske patriarken av Jerusalem i drøftingene.

Kathpress / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)