Feiring av ordenslivets dag i Trondheim

Ordenslivets dag Trondheim 2012 (foto: p. Etienne Caruana)Ordenslivetsdag (2.februar, Herrens fremstilling i templet) ble feiret i St Olavs kirke, Trondheim med et foredrag holdt av Bror Simeon Leiva OCSO (midt på bildet, rad to forfra) om at vårt kall egentlig er å være for Gud og ikke å gjøre noe. Antall oppmøtte på 40 var det største noensinne, deriblant 18 cisterciensere, inkludert Dom Olivier, abbed av Cîteaux, Munkebys moderkloster. Det var første gang stiftets prester ble invitert selv om de ikke tilhører en orden.

Etter foredraget var det mulighet for samtale, og så tilbedelse av Det hellige sakrament, messe med lystenning, prosesjon og takksigelse for det gudviede liv og middag sammen. Selskapet varte lenge fordi flere ordensfolk viste frem sine skjulte talenter med sang og gitar!

Sr. Sheryl Frances Chen OCSO.
Foto: p. Etienne Caruana (klikk for stor versjon)